- Jautiena, 200 gramų
- Sorų kruopos, 100 gramų
- Bulvės, 3 vienetai
- Morka, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Sviestas, 50 gramų
- Lauro lapelis, 1 vienetas
- Druska, pipirai, karis, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Iš mėsos (tinka kauliukai, šonkauliai, galima virti ir iš vištienos) išvirkite sultinį, verdant nepamirškite pagardinti trupučiu druskos, pipirų, lauro lapeliu.
Morką, svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Apkepinkite svieste. Kepant labai tinka pagardinti kario prieskoniais, jeigu mėgstate.
Į verdantį sultį verskite kubeliais pjaustytas bulves. Pavirkite apie 5 min. Tuo tarpu po tekančiu vandeniu perplaukite sorų kruopas. Jas taip pat verskite į sultinį ir virkite dar 5 min. Galiausiai į sriubą verskite apkepintas morkas ir svogūnus, virkite iki kol daržovės bus minkštos, o kruopos išvirs. Į sriubą galite sudėti ir nuo kaulų atskirtus mėsos gabaliukus.
Patiekite su pasmulkintais žalumynais, grietine.