- Pievagrybiai, 150 gramų
- Bulvės, 2 vienetai
- Grikiai, 0.3 stiklinės
- Svogūnas, 1 vienetas
- Morka, 1 vienetas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Vanduo arba sultinys, 2 litrai
- Smulkinti krapai, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Svogūną supjaustykite kubeliais. Morką sutarkuokite arba taip pat supjaustykite kubeliais. Svogūną ir morką apkepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Tuomet sudėkite pavalytus ir riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Viską apkepinkite iki kol suminkštės.
Į puodą, pilkite apie 2 litrus vandens arba sultinio, kaitinkite iki užvirimo. Tuomet sudėkite skustas, kubeliais pjaustytas bulves, suberkite perplautus grikius. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 min. Tuomet sudėkite kepintas daržoves ir grybus.
Sriubą pagal skonį pagardinkite druska, pipirais. Sriubą virkite dar 5-7 min. Galiausiai įmaišykite smulkintus krapus.
Soti, pigi ir skani sriuba.
2018-11-30 11:14