- Apelsinai, 2 vienetai
- Česnakas, 3 skiltelės
- Majonezas, 3 valgomieji šaukštai
- Imbieras
- Kiaulienos sprandinė, 1 kilogramas
- Druska
- Garstyčios, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pipirai
- Pievagrybiai, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Sumaišykite trintą česnaką, majonezą, garstyčias, prieskonius ir 1 apelsino sultis.
Mėsą supjaustykite riekelėmis, padaužykite muštuku. Išspauskite antro apelsino sultis, apšlakstykite jomis kepsnelius ir palikite pastovėti 5-10 minučių.
Iš abiejų pusių aptepkite paruoštu padažu ir dėkite į kepimo skardą.
Sudėkite pievagrybius be kotelių ir užpilkite likusiu padažu.
Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15-20 min. (po 10 minučių vėl apšlakstykite kepsnelius sultimis).