- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- Kedrų riešutai, 1 stiklinė
- Razinos, 1 stiklinė
- Susmulkintos česnako skiltelės, 8 vienetai
- Švieži špinatai, 900 gramų
- Tarkuota citrinos žievelė, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos sultys, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite riešutus ir kepkite pamaišydami, kol gražiai pagels (3-5 minutes). Išimkite į dubenį.
Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šaukštą aliejaus, įkaitinkite. Įberkite trečdalį razinų, česnakų ir špinatų. Kepkite pamaišydami 1-2 minutes. Sudėkite į dubenį su riešutais. Pakartokite dar 2 kartus su likusiais produktais.
Viską pabarstykite tarkuota citrinos žievele, druska, pipirais, apipilkite citrinos sultimis, išmaišykite ir patiekite.
Jei pageidaujate, šias salotas galima pagerinti įdėjus vištienos ar kalakutienos. Ryškios, įdomios ir lengvai paruošiamos salotos visai šeimai!