- Sezamų sėklos, 2 valgomieji šaukštai
- Aguonos, 1 valgomasis šaukštas
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 0.5 stiklinės
- Actas, 0.25 stiklinės
- Paprikų milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Vorčesterio (Vusterio) padažas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Smulkintas svogūnas, 1 arbatinis šaukštelis
- Švieži špinatai, 280 gramų
- Kelios braškės
- Skaldyti migdolai (be odelės), 0.25 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite aguonas, sezamų sėklas, actą, cukrų, aliejų, papriką, Vorčesterio padažą ir svogūnus (jei norite, viską galima petrinti elektriniu smulkintuvu). Uždenkite ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, perpjautas braškes ir skaldytus migdolus, užpilkite paruoštu užpilu, išmaišykite ir palaikykite šaldytuve dar 10-15 minučių.
Cukraus galima dėti perpus mažiau. Šių nuodėmės vertų salotų recepto prašys visi, kas paragaus!
2018-03-10 17:06