- Špinatai, 350 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Kreminis sūris, 350 gramų
- Lašiša (sudyta arba rūkyta), 150 gramų
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus išplakite iki standžių putų.
Špinatus nuplaukite ir 2 minutėms dėkite į verdantį vandenį, tuomet nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir nuspauskite vandens perteklių.
Špinatus, kiaušinių trynius, miltus, druską ir pipirus maisto smulkintuvu sumaišykite iki vienalytės masės. Į šią masę atsargiai, dalimis, lėtai maišant šaukštu arba mentele įmaišykite plaktus baltymus.
Maždaug 22 x 30 cm formelę išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite ir išlyginkite špinatų tešlą. Turėtų gautis maždaug 1 cm aukšto stačiakampis.
Kepkite iki 190C įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Ištraukite, palaukite, kol truputį pravės ir išverskite ant nauju kepimo popieriumi iškloto stalo. Senąjį kepimo popierių, ant kurio kepė vyniotinio pagrindas, atsargiai nuimkite.
Pravėsusį vyniotinio pagrindą aptepkite kambario temperatūros kreminiu sūriu, išdėliokite plonai pjaustytą lašišą ir atsargiai susukite standų vyniotinį. Vyniotinį įsukite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve porą valandų.
Atvėsintą vyniotinį supjaustykite ir tiekite.
Dailiai atrodantis ir skanus užkandis, kuriuo tikrai nustebinsite šeimos narius bei svečius.
2021-09-15 17:27
Kepiau su šaldytais špinatais, labai skanu!