Špinatų keksiukai

Špinatų keksiukai
Ingredientai:
  • Špinatų lapeliai, 12 stiklinių
  • Liesa varškė arba rikota, 0.5 stiklinės
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
  • Dideli kiaušiniai, 2 vienetai
  • Susmulkinta česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

  2. Virtuviniu kombainu susmulkinkite Špinatus, sumaišykite juos su varške, Parmezano sūriu, plaktais kiaušiniais, česnaku, druska ir pipirais.

  3. Sudėkite masę į riebalais išteptas formeles (išeina 8 keksiukai).

  4. Kepkite maždaug 20 minučių, leiskite pastovėti 5 minutes, o tada peiliu atsargiai atskirkite nuo kraštų ir išimkite į lėkštę (jei naudojate silikonines formeles, tokių problemų nekils). Patiekite šiltus, jei pageidaujate, viršų dar galima papildomai pabarstyti tarkuotu sūriu.

  5. Patogu įsimesti į darbą arba mokslus.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą