- Špinatai, 250 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Džiūvėsėliai, 1 stiklinė
- Tarkuotas sūris, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 80 gramų
- Česnakas, 1 skiltelė
- Druska, pipirai, prieskoniai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Svogūną ir špinatus smulkiai supjaustykite (tinka naudoti ir apkeptus, ir šaldytus špinatus. Jeigu naudojate šaldytus, tai atšildykite, nuspauskite skysčiaus perteklių). Sumaišykite su džiūvėsiais, paplaktais kiaušiniais, tirpintu sviestu, sūriu, įspauskite česnako. Dėkite druskos, pipirų, kitų patinkančių prieskonių. Masę gerai sumaišykite ir palikite 10 min. - per tą laiką džiūvėsiais sugers skysčius ir masė geriau sulips.
Drėgnomis rankomis formuokite nedidelius, poros kąsnių kamuoliukus ir dėliokite ant aliejumi pateptos skardos.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min.
Galima tiekti tiek karštus, tiek šaltus. Tinka pamirkyti į jogurtinį padažą su žolelėmis.