- Šparaginės pupelės, 200 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Česnako skiltelės, 2
- Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
- Daržovių sultinys, 800 mililitrų
- Šaldytos pupelės, 150 gramų
- Baltas vynas, 100 mililitrų
- Ryžiai, 175 gramai
- Grietinėlė, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Parmezano sūris, 30 gramų
- Čiobrelis, 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolės, 1 saujelė
- Druska
- Pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Pakepkite ant sviesto keptuvėje smulkintas daržoves: šparagines pupeles, svogūną, česnaką, apie 5 minutes. Išjunkite kaitrą ir palikite pastovėti dar apie 5 minutes uždengtoje keptuvėje.
Išvirkite ryžius daržovių sultinyje. Sukrėskite juos į keptuvę, įpilkite vyno ir įdėkite šaldytas pupeles. Troškinkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.
Pabaigoje įpilkite grietinėlės, įberkite Parmezano sūrio, čiobrelio, druskos, pipirų, gerai išmaišę, patroškinkite dar apie 2 minutes. Patiekiant pabarstykite šviežios petražolės ir dar Parmezano sūrio. Skanaus!