Šparaginių pupelių rizoto

Šparaginių pupelių rizoto
Ingredientai:
  • Šparaginės pupelės, 200 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnako skiltelės, 2
  • Sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Daržovių sultinys, 800 mililitrų
  • Šaldytos pupelės, 150 gramų
  • Baltas vynas, 100 mililitrų
  • Ryžiai, 175 gramai
  • Grietinėlė, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Parmezano sūris, 30 gramų
  • Čiobrelis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Petražolės, 1 saujelė
  • Druska
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pakepkite ant sviesto keptuvėje smulkintas daržoves: šparagines pupeles, svogūną, česnaką, apie 5 minutes. Išjunkite kaitrą ir palikite pastovėti dar apie 5 minutes uždengtoje keptuvėje.

  2. Išvirkite ryžius daržovių sultinyje. Sukrėskite juos į keptuvę, įpilkite vyno ir įdėkite šaldytas pupeles. Troškinkite apie 20 minučių ant vidutinės ugnies.

  3. Pabaigoje įpilkite grietinėlės, įberkite Parmezano sūrio, čiobrelio, druskos, pipirų, gerai išmaišę, patroškinkite dar apie 2 minutes. Patiekiant pabarstykite šviežios petražolės ir dar Parmezano sūrio. Skanaus!

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dovilė
» Rašyti komentarą