Šparaginių pupelių ir pomidorų salotos

Šparaginių pupelių ir pomidorų salotos
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Šparaginės pupelės, 900 gramų
  • Garstyčios, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Raudonojo vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Smulkinti peletrūnai, 1 valgomasis šaukštas
  • Smulkinti laiškiniai česnakai, 1 valgomasis šaukštas
  • Smulkinti čiobreliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Pomidorai, 250 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasūdykite ir užvirinkite vandenį, sudėkite šparagines pupeles ir virkite 5 minutes. Nusunkite, nuplaukite po šaltu vandeniu, kad atvėstų, apsausinkite popieriniu rankšluosčiu.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite garstyčias ir actą, po truputį įmaišykite aliejų, prieskonius, sudėkite gabaliukais supjaustytus pomidorus (galima naudoti perpjautus vyšninius) ir šparagines pupeles, gerai išmaišykite, atvėsinkite šaldytuve ir patiekite.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Violeta
» Rašyti komentarą