- Balzamininis actas, 50 gramų
- Tahini pasta, 50 gramų
- Vanduo, 50 gramų
- Česnakas, 2 skiltelės
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Karijų riešutai, 1 stiklinė
- Klevų sirupas, 1 arbatinis šaukštelis
- Gražgarstės (ar kiti norimi žalumynai), 250 gramų
- Džiovintos spanguolės, 70 gramų
- Obuolys, 2 vienetai
- Ridikas, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Paruoškite padažą - į indą pilkite: balzamininį actą, vandenį, dėkite Tahini pastą, įspauskite česnaką, įberkite druską, pipirus ir cukrų. Plakite šakute, kol gausite vientisą masę.
Pasmulkinkite karijų riešutus (nebūtinai) ir užpilkite klevų sirupu. Maišykite, kol sirupas tolygiai pasiskirstys. Tuomet įdėkite riešutus kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, 8-9 minutes.
Į didelį indą dėkite smulkiai supjaustytus obuolius, ridikėlius, įberkite spanguoles, tuomet riešutus, gražgarstes (ar kitus norimus žalumynus), ir užpilkite padažu. Gerai viską išmaišykite bei skanaukite!