- Morkos, 3 vienetai
- Svogūnas, 1 galva
- Kiaulienos faršas, 700 gramų
- Grietinė, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Fermentinis sūris, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Pirmiausiai išvirkite makaronus ir padalinkite į dvi dalis. Viena išklokite kepimo skardą.
Apkepkite faršą, paskaninkite jį svogūnais bei prieskoniais. Paskirstykite jį ant skardoje esančių makaronų.
Pakepinkite morkas ir svogūnus, įdėkite mėgstamų prieskonių (arba tiesiog druskos ir pipirų). Viską taip pat gražiai paskleiskite ant faršo.
Uždėkite antrąją makaronų dalį (bet taip, kad nebūtų matyti morkų).
Atskirame inde išplakite kiaušinius , sudėkite grietinę, suberkite tarkuotą sūrį, viską gerai sumaišykite, pagardinkite muskato riešutais (reikia tik vos vos). Užpilkite šią masę ant makaronų.
Kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 10-15 minučių, kol sūris gražiai pagels..
2020-09-23 16:03