- Pienas, 3 stiklinės
- Sorų kruopos, 1 stiklinė
- Moliūgas, 500 gramų
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Moliūgo žievę nupjaustykite, sėklas pašalinkite, supjaustykite kubeliais.
Sorų kruopas perplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Jeigu norite ypač minkštos košės, kad kruopos būtų visai suvirusios, jas ne tiesiog nuplikykite, o užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 10 min.
Į nesvylantį puodą sudėkite moliūgus, suberkite kruopas, supilkite pieną, berkite druską, cukrų. Nuolat maišant virkite ant nedidelės ugnies 15-20 min. Košė sutirštės.
Košę perdėkite į molinį indelį ar puodą, uždenkite ir statykite į iki 180C įkaitintą orkaitę. Palikite pašusti 25-30 min.
Prieš dedant į orkaitę į košę galima įmaišyti razinų, džiovintų vaisių, paruoštą košę galima pagardinti riešutais, gabaliuku sviesto.