Sorų kruopų košė su moliūgais

Sorų kruopų košė su moliūgais
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Pienas, 3 stiklinės
  • Sorų kruopos, 1 stiklinė
  • Moliūgas, 500 gramų
  • Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgo žievę nupjaustykite, sėklas pašalinkite, supjaustykite kubeliais.

  2. Sorų kruopas perplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Jeigu norite ypač minkštos košės, kad kruopos būtų visai suvirusios, jas ne tiesiog nuplikykite, o užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite 10 min.

  3. Į nesvylantį puodą sudėkite moliūgus, suberkite kruopas, supilkite pieną, berkite druską, cukrų. Nuolat maišant virkite ant nedidelės ugnies 15-20 min. Košė sutirštės.

  4. Košę perdėkite į molinį indelį ar puodą, uždenkite ir statykite į iki 180C įkaitintą orkaitę. Palikite pašusti 25-30 min.

  5. Prieš dedant į orkaitę į košę galima įmaišyti razinų, džiovintų vaisių, paruoštą košę galima pagardinti riešutais, gabaliuku sviesto.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą