Sorų košė su moliūgais

Sorų košė su moliūgais
Ingredientai:
  • Moliūgo minkštimas, 500 gramų
  • Soros, 300 gramų
  • Pienas, 1 litras
  • Sviestas, 50 gramų
  • Cukrus
  • Razinos
  • Džiovintos slyvos/abrikosai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Kruopas nuplaukite po šiltu vandeniu, moliūgą supjaustykite kubeliais.

  2. Užvirinkite pieną, sudėkite moliūgą ir pavirkite 5 minutes. Sudėkite soras, įberkite druskos ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Padalinkite į 5-6 molinius indelius.

  3. Įdėkite po gabaliuką sviesto, uždenkite dangteliais ir įkiškite į vidutinio karštumo orkaitę maždaug pusvalandžiui.

  4. Paruoštą košę pagardinkite cukrumi, džiovintais vaisiais ir pan.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą