- Varškė, 500 gramų
- Sviestas, 300 gramų
- Cukrus, 350 gramų
- Kiaušiniai, 7 vienetai
- Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
- Kartusis šokoladas, 300 gramų
- Rudasis cukrus, 240 gramų
- Miltai, 180 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Smulkinti graikiniai riešutai, 100 gramų
Sumaišykite varškę, 100 g tirpinto sviesto, 150 g cukraus ir 3 kiaušinius. Atidėkite į šalį maždaug 1 stiklinę šio mišinio ir į jį įmaišykite krakmolą, kad nebūtų gumuliukų, ir supilkite viską atgal. Maišykite iki vienalytės masės.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
Ištirpinkite likusį sviestą ir šokoladą.
Išsukite kiaušinius su paprastu ir ruduoju cukrumi, įmaišykite šokoladą, persijotą miltų mišinį ir galiausiai - riešutus.
Išklokite formą kepimo popieriumi, supilkite 2/3 šokoladinės masės, ant jos šaukštu sudėkite varškės masę, o tada - likusią šokoladinę. Nemėginkite maišyti ar tolygiai paskirstyti. Tegul pyragas bus asimetriškas.
Kepkite apie valandą, kol apskrus, tada porai valandų padėkite į šaldytuvą.
Supjaustykite, atšildykite iki kambario temperatūros ir patiekite.