- Sviestas, 300 gramų
- Juodasis šokoladas, 200 gramų
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Miltai, 1 stiklinė
- Konjakas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai arba soda, 5 gramai
- Cukraus pudra, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Išplakite su cukrumi 3 trynius, ištirpinkite 100 g sviesto ir 100 g šokolado (arba mikrobangėje, arba karšto vandens vonelėje).
Palikite šiek tiek atvėsti, tuo tarpu iki standžių putų išplakite baltymus, į trynius įmaišykite konjako (tai nėra būtina) ir tirpintą šokoladą.
Įmaišykite baltymus ir stiklinę miltų su kepimo milteliais.
Supilkite į temperatūrai atsparią formą (geriausiai - stiklinę), įkiškite į mikrobangę (800 W - 7 min.).
Išimkite, kad atvėstų, tuo tarpu paruoškite kremą: išplakite likusį kiaušinį su cukraus pudra, sudėite 200 g kambario temperatūros sviesto, išplakite, supilkite 50 g tirpinto šokolado ir vėl išplakite.
Supjaustykite biskvitą lakštais, pertepkite kremu, aptepkite šonus ir pabarstykite 50 g tarkuoto šokolado.
2013-11-14 22:34