Šokoladinis pyragas su riešutais

Šokoladinis pyragas su riešutais
Ingredientai:
  • Kartusis šokoladas, 200 gramų
  • Sviestas, 170 gramų
  • Cukrus, 300 gramų
  • Miltai, 125 gramai
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Smulkinti graikiniai riešutai, 0.5 stiklinės
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite 170 g šokolado karšto vandens vonelėje. Sudėkite sviestą, supilkite cukrų, gerai išmaišykite ir nukaiskite.

  2. Po vieną imaišykite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir kepimo miltelius, išmaišykite. Galiausiai sudėkite smulkintą likusį šokoladą ir riešutus.

  3. Kepimo formą patepkite riebalais, išklokite pergamentiniu popieriumi ir dar kartą ištepkite. Sudėkite paruoštą masę ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.

  4. Atvėsinkite, palaikykite šaltoje vietoje keletą valandų ir supjaustykite.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Virginija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Patricija
2020-01-06 16:08
Labai skanus