- Miltai, 320 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Šiltas vanduo, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 7 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Šokoladas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Konservuoti persikai, 800 gramų
- Vanilės ekstraktas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
100 g sviesto supjaustykite gabaliukais, sumaišykite su 1 kiaušiniu, 200 g persijotų miltų, 2 šaukštais cukraus, vandeniu, druska. Palaikykite pusvalandį šaldytuve.
Karšto vandens vonelėje ištirpinkite likusį sviestą ir šokoladą, suberkite 5 šaukštus cukraus, išmaišykite ir atvėsinkite.
Tešlą iškočiokite, išklokite ja kepimo formą ir padarykite 4-5 cm aukščio kraštelius.
Sumaišykite likusius miltus, kepimo miltelius, kiaušinius, kelis lašus vanilės ekstrakto, sudėkite viską į šokoladinę masę ir permaišykite.
Suverkite ant pyrago pagrindo, ant viršaus išdėliokite persikus.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 35-45 minutes.
Prieš patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
2019-06-16 20:48