Šokoladinis pyragas su bananais

Šokoladinis pyragas su bananais
Ingredientai:
  • Jogurtas arba kefyras, 250 mililitrų
  • Cukrus, 200 gramų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kakava, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Saulėgrąžų aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 300 gramų
  • Bananai, 2 vienetai
  • Grietinė, 200 gramų
  • Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
  • Uogienė, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Jogurtą sumaišykite su soda, palikite 10 minučių.

  2. 5 minutes plakite kiaušinius su cukrumi, supilkite jogurtą, aliejų, vėl išplakite. Persijokite miltų ir kakavos mišinį, lėtai išplakite.

  3. Formą patepkite riebalais ir pabarstykite miltais, sudėkite tešlą.

  4. Įspauskite nuluptus ir supjaustytus bananus, kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Pirmąsias 25 minutes atidarinėti durelių negalima.

  5. Sumaišykite grietinę, cukraus pudrą ir uogienę, aptepkite atvėsusį pyragą ir patiekite.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Dovilė
» Rašyti komentarą