- Sviestas, 100 gramų
- Kartusis šokoladas, 100 gramų
- Graikiniai riešutai, 100 gramų
- Miltai, 75 gramai
- Rudasis cukrus, 250 gramų
- Kakava, 50 gramų
- Kepimo milteliai arba soda, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, 1 pakelis
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Grietinė, 125 gramai
- Vidutinio dydžio obuoliai, 4 vienetai
- Abrikosų uogienė, 75 gramai
- Cukraus pudra, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite, riešutus ir šokoladą stambiai sukapokite.
Sumaišykite miltus, kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
Išplakite kiaušinius su sviestu ir po truputį įmaišykite į miltų mišinį, sudėkite riešutus, šokoladą, grietinę.
Sukrėskite masę į riebalais išteptą kepimo formą.
Obuolius nuskuskite, pašalinkite sėklalizdžius. Kiekvieną obuolį padalinkite į keturias dalis ir supjaustykite riekutėmis (tačiau ne iki galo) ir išdėliokite ant tešlos.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 45 minutes. Praėjus 25 minutėms, išimkite ir aptepkite obuolius uogiene ir baikite kepti.
Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra ir kakava.