- Tamsus šokoladas, 180 gramų
- Kapimo milteliai arba soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 140 gramų
- Rudasis cukrus, 200 gramų
- Augalinis aliejus formai patepti
- Stipri kava, 3 valgomieji šaukštai
- Kakava, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Maltas muskatas, 1 žiupsnelis
- Miltai, 90 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Užplikykite labai stiprią kavą. Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Supilkite į jį kavą, po 2-3 minučių atsargiai išmaišykite.
Sudėkite į karštą masę sviestą ir maišykite, kol jis ištirps.
Įmaišykite išplaktą trynius.
Išplakite baltymus, nenustodami plakti suberkite į juos muskatą ir cukrų.
Atsargiai įmaišykite į šokoladinę masę. Suberkite persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius, greitai išmaišykite.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo formą patepkite aliejumi, išklokite pergamentiniu popieriumi ir vėl patepkite, atsargiai sudėkite šokoladinę masę ir kepkite 35 minutes.
Atvėsinkite, išimkite iš formos, pabarstykite kakava ir cukraus pudra, patiekite.