- Miltų, 300 gramų
- Kakavos , 3 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- druskos, 1 žiupsnelis
- sviesto, 100 gramų
- Cukraus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukinija, 500 gramų
- Apelsino arba citrinos žievelė (nutarkuota), 2 arbatiniai šaukšteliai
- Pieno, 4 valgomieji šaukštai
- Cinamono, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
Cukiniją sutarkuokite smulkia tarka. Užpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite į kiaurasamtį, palikite nuvarvėti, kol maišykite kitus ingredientus.
Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
Cukrų ištrinkite su sviestu, sumuškite kiaušinius po vieną ir vis perplakite. Į šią masę įmaišykite apelsino žieveles, vanilės ekstraktą, cukinijų tarkius. Permaišykite.
Į cukinijų masę po truputį įmaišykite miltų mišinį. Vis pamaišykite, pilkite šiek tiek pieno, kad būtų lengviau sumaišyti. Tešla gaunasi tikrai tiršta, ją gan sunku maišyti.
Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.
Iškepus dar apie 15 min. palaikykite formoje, tik tada išimkite. Prieš tiekdami galite apglazūruoti.