Šokoladinis cukinijų keksas

Šokoladinis cukinijų keksas
Ingredientai:
  • Miltų, 300 gramų
  • Kakavos , 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • druskos, 1 žiupsnelis
  • sviesto, 100 gramų
  • Cukraus, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Cukinija, 500 gramų
  • Apelsino arba citrinos žievelė (nutarkuota), 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Pieno, 4 valgomieji šaukštai
  • Cinamono, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Cukiniją sutarkuokite smulkia tarka. Užpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite į kiaurasamtį, palikite nuvarvėti, kol maišykite kitus ingredientus.

  2. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską, cinamoną.

  3. Cukrų ištrinkite su sviestu, sumuškite kiaušinius po vieną ir vis perplakite. Į šią masę įmaišykite apelsino žieveles, vanilės ekstraktą, cukinijų tarkius. Permaišykite.

  4. Į cukinijų masę po truputį įmaišykite miltų mišinį. Vis pamaišykite, pilkite šiek tiek pieno, kad būtų lengviau sumaišyti. Tešla gaunasi tikrai tiršta, ją gan sunku maišyti.

  5. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

  6. Iškepus dar apie 15 min. palaikykite formoje, tik tada išimkite. Prieš tiekdami galite apglazūruoti.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Miglė
» Rašyti komentarą