Šokoladinis bulvių tortas

Šokoladinis bulvių tortas
Ingredientai:
  • Bulvės, 200 gramų
  • Kakava su cukrumi, 25 gramai
  • Sviestas, 125 gramai
  • Cukrus, 100 gramų
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Lazdyno riešutai, 180 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Miltai, 150 gramų
  • Grietinėlė/pienas, 2 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai arba soda, 8 gramai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinėlė, 50 mililitrų
  • Tamsus šokoladas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Apkepinkite keptuvėje riešutus, kol gražiais pagels, nulupkite žievelę. 50 g susmulkinkite, likusius - perpjaukite per pusę.

  2. Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sugrūskite.

  3. Išplakite su cukrumi minkštą sviestą, sudėkite bulves, cinamoną, kakavą, kiaušinius, smulkintus riešutus, pieną/grietinėlę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

  4. Išplakite iki vienalytės masės, sudėkite likusius riešutus.

  5. Sudėkite tešlą į formą, išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 min.

  6. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su grietinėle, atvėsinkite ir apipilkite tortą.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Jurga
» Rašyti komentarą