- Bulvės, 200 gramų
- Kakava su cukrumi, 25 gramai
- Sviestas, 125 gramai
- Cukrus, 100 gramų
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Lazdyno riešutai, 180 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Miltai, 150 gramų
- Grietinėlė/pienas, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai arba soda, 8 gramai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinėlė, 50 mililitrų
- Tamsus šokoladas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Apkepinkite keptuvėje riešutus, kol gražiais pagels, nulupkite žievelę. 50 g susmulkinkite, likusius - perpjaukite per pusę.
Išvirkite bulves su lupenomis, nulupkite ir sugrūskite.
Išplakite su cukrumi minkštą sviestą, sudėkite bulves, cinamoną, kakavą, kiaušinius, smulkintus riešutus, pieną/grietinėlę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Išplakite iki vienalytės masės, sudėkite likusius riešutus.
Sudėkite tešlą į formą, išlyginkite ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40 min.
Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su grietinėle, atvėsinkite ir apipilkite tortą.