- Tamsus šokoladas, 200 gramų
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Minkštas sviestas, 225 gramai
- Cukrus, 225 gramai
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Baltymai, 2 vienetai
- Cukraus pudra, 500 gramų
- Citrinos sultys, 5 mililitrai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su minkštu sviestu.
Išplakite atskirai kiaušinius su cukrumi, įberkite truputį druskos ir miltus, įmaišykite šokoladą su sviestu. Išminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir išpjaustykite arba išspauskite sausainių formelėmis snaiges.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite.
Išplakite baltymus, plakdami po truputį supilkite citrinos sultis ir suberkite persijotą cukraus pudrą. Papuoškite sausainius paruošta glazūra ir laikykite hermetiškoje talpoje.
2013-04-14 15:31