Sočios pupelių salotos su prancūzišku padažiuku

Sočios pupelių salotos su prancūzišku padažiuku
Ingredientai:
  • Šparaginės pupelės (galai nupjauti), 2 pundeliai
  • Virti lęšiai, avinžirniai arba sojų pupelės, 2 stiklinės
  • Plėšyti salotų lapai, 8 stiklinės
  • Virtos/konservuotos pupelės, 1 skardinė
  • Supjaustyti ridikėliai, 1 stiklinė
  • Vidutinio dydžio pomidorai (perpjauti, be sėklų), 2 vienetai
  • Raudonojo vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
  • Švieži smulkinti peletrūnai, 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Pipirai
  • Dižono garstyčios, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į karščiui atsparų dubenį įpilkite 0.25 stiklinės vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos, sudėkite šparagines pupeles, pamaišykite, įkiškite į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite nustatę maksimalią temperatūrą 3-5 minutes, arba kol šparaginės pupelės suminkštės. Atvėsinkite.

  2. Pasiruoškite padažą: pertrinkite elektriniu trintuvu pomidorus, pomidorų pastą, peletrūnus, aliejų, actą ir garstyčias. Atvėsinkite šaldytuve.

  3. Į didelį dubenį sudėkite plėšytas salotas, nusunktas pupeles, ridikėlius, lęšius, užpilkite pusę padažo, pabarstykite pipirais, išmaišykite ir patiekite su likusiu padažiuku.

  4. Viena porcija turi apie 180 kcal. Sotu, paprasta, greita ir labai skanu :)

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Evelina
» Rašyti komentarą