Sočios avinžirnių salotos

Sočios avinžirnių salotos
Ingredientai:
  • Virti avinžirniai, 400 gramų
  • Nuluptas ir supjaustytas agurkas, 1 vienetas
  • Perpjauti pomidoriukai (mažiukai), 150 gramų
  • Smulkiai supjaustyti svogūnai, 40 gramų
  • Smulkintas ar perspaustas česnakas, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovintos petražolės, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Džiovinti bazilikai , 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 1 valgomasis šaukštas
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Balzaminis actas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite avinžirnius, agurką, pomidoriukus, svogūną, česnaką, petražoles, bazilikus, Parmezano sūrį. Pašlakstykite aliejumi ir actu, pagal skonį pagardinkite druska. Gerai permaišykite ir padėkite į šaldytuvą 45 minutėms. Salotas patiekite atvėsintas.

  2. Skanus ir sotus klasikinių Viduržemio jūros salotų variantas, idealiai tinka laikantis dietos! 1 porcija turi 150 kcal.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą