- Virti avinžirniai, 400 gramų
- Nuluptas ir supjaustytas agurkas, 1 vienetas
- Perpjauti pomidoriukai (mažiukai), 150 gramų
- Smulkiai supjaustyti svogūnai, 40 gramų
- Smulkintas ar perspaustas česnakas, 1 valgomasis šaukštas
- Džiovintos petražolės, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Džiovinti bazilikai , 0.25 arbatinio šaukštelio
- Tarkuotas Parmezano sūris, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Balzaminis actas, 3 valgomieji šaukštai
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Dideliame dubenyje sumaišykite avinžirnius, agurką, pomidoriukus, svogūną, česnaką, petražoles, bazilikus, Parmezano sūrį. Pašlakstykite aliejumi ir actu, pagal skonį pagardinkite druska. Gerai permaišykite ir padėkite į šaldytuvą 45 minutėms. Salotas patiekite atvėsintas.
Skanus ir sotus klasikinių Viduržemio jūros salotų variantas, idealiai tinka laikantis dietos! 1 porcija turi 150 kcal.