- Smidrai (šparagai), 500 gramų
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, malti juodieji pipirai (pagal skonį)
- Miltai pabarstymui
- Sluoksniuotos tešlos lakštas, 1 vienetas
- Riekutėmis pjaustytas rūkytas kumpis, 300 gramų
- Tarkuotas Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieiumi. Sudėkite smidrus į dubenį, užpilkite aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite.
Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite tešlos lakštą ir supjaustykite juostelėmis.
4-5 smidrus apsukite kumpio riekute, o po to - tešlos juostele. Tokius ryšelius sudėkite į skardą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol gražiai paruduos (apie 12-15 min.).
Lengvai paruošiamas užkandis, kuriuo sužavėsite tiek namiškius, tiek svečius!