Smidrų ryšeliai su kumpiu

Smidrų ryšeliai su kumpiu
Ingredientai:
  • Smidrai (šparagai), 500 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, malti juodieji pipirai (pagal skonį)
  • Miltai pabarstymui
  • Sluoksniuotos tešlos lakštas, 1 vienetas
  • Riekutėmis pjaustytas rūkytas kumpis, 300 gramų
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieiumi. Sudėkite smidrus į dubenį, užpilkite aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite.

  2. Stalą pabarstykite miltais, iškočiokite tešlos lakštą ir supjaustykite juostelėmis.

  3. 4-5 smidrus apsukite kumpio riekute, o po to - tešlos juostele. Tokius ryšelius sudėkite į skardą, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite, kol gražiai paruduos (apie 12-15 min.).

  4. Lengvai paruošiamas užkandis, kuriuo sužavėsite tiek namiškius, tiek svečius!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą