Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais, slyvomis ir riešutais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su pievagrybiais, slyvomis ir riešutais
Shutterstock nuotr.
Ingredientai:
  • Sluoksniuota tešla (bemielė arba mielinė), 500 gramų
  • Pievagrybiai, 400 gramų
  • Džiovintos slyvos, 10 vienetų
  • Graikiniai riešutai, 100 gramų
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Aliejus (kepimui), 4 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinis (aptepimui), 1 vienetas
  • Sezamo sėklos (apibarstymui), 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Džiovintas slyvas užpilkite karštu vandeniu ir palikite 15 min. pabrinkti. Tuomet išimkite, skystį nuspauskite, slyvas supjaustykite nedideliais gabaliukais.

  2. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje be riebalų (nebūtina), smulkiai sukapokite.

  3. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepinkite aliejuje (galima svieste), sudėkite pavalytus, smulkiai pjaustytus grybus ir taip pat apkepinkite. Įmaišykite slyvas ir riešutus. Pagardinkite druska, pipirais.

  4. Tešlą atitirpinkite. Supjaustykite kvadratais. Ant kiekvieno kvadrato dėkite šiek tiek įdaro, sulenkite, kad būtų trikampis ir šakute suspauskite kraštelius.

  5. Trikampėlius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepkite kiaušinio plakiniu (galima patepti aliejumi, tirpintu sviestu), apibarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje iki kol apskrus, apie 15-20 min.

  6. Labai originalaus ir ryškaus skonio pyragėliai, kurie puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek ir kasdieniam pasilepinimui.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą