- Šaldyta mielinė sluoksniuota tešla, 500 gramų
- Rikota, 300 gramų
- Pomidoras, 1 vienetas
- Bazilikai, 1 pundelis
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
- Kiaušinio trynys (aptepimui), 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Tešlą atitirpinkite, supjaustykite kvadratėliais. Palikite 0,5-1 cm kraštelius ir palei juos švelniai įpjaukite, bet neperpjaukite. Kraštelius truputį suspauskite.
Rikotą išmaišykite su druska, pipirais, įmaišykite smulkintus bazilikus bei kubeliais pjaustytą pomidor (nuspauskite skystį).
Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po 1-2 šaukštus įdaro, neužlendant už įpjautų kraštelių.
Kraštelius aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu.
Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. iki kol pasipūs ir apskrus.
Kepinėliai skaniausi dar šilti, tačiau puikūs ir atvėsę. Jeigu mėgstate aštresnį, ryškesnį skonį, tai į rikotą įmaišykite truputį tarkuoto kietojo sūrio ar įspauskite skiltelę česnako.