Sluoksniuotos tešlos kepinėliai su rikota ir pomidorais

Sluoksniuotos tešlos kepinėliai su rikota ir pomidorais
Ingredientai:
  • Šaldyta mielinė sluoksniuota tešla, 500 gramų
  • Rikota, 300 gramų
  • Pomidoras, 1 vienetas
  • Bazilikai, 1 pundelis
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Kiaušinio trynys (aptepimui), 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlą atitirpinkite, supjaustykite kvadratėliais. Palikite 0,5-1 cm kraštelius ir palei juos švelniai įpjaukite, bet neperpjaukite. Kraštelius truputį suspauskite.

  2. Rikotą išmaišykite su druska, pipirais, įmaišykite smulkintus bazilikus bei kubeliais pjaustytą pomidor (nuspauskite skystį).

  3. Ant kiekvieno kvadratėlio dėkite po 1-2 šaukštus įdaro, neužlendant už įpjautų kraštelių.

  4. Kraštelius aptepkite išplaktu kiaušinio tryniu.

  5. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. iki kol pasipūs ir apskrus.

  6. Kepinėliai skaniausi dar šilti, tačiau puikūs ir atvėsę. Jeigu mėgstate aštresnį, ryškesnį skonį, tai į rikotą įmaišykite truputį tarkuoto kietojo sūrio ar įspauskite skiltelę česnako.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą