- Kiaušiniai, 10 vienetų
- Cukrus, 2 stiklinės
- Sviestas, 300 gramų
- Miltai, 100 gramų
- Graikiniai riešutai, 300 gramų
- Tirpi kava, 1 valgomasis šaukštas
- Baltasis šokoladas, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Išplakite iki putų 5 kiaušinius ir 1 stiklinę cukraus, įmaišykite miltus ir riešutus. Plonu sluoksniu paskleiskite ant pergamentinio popieriaus ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 5-7 minutes.
5 trynius išplakite su likusiu cukrumi, įstatykite į karšto vandens vonelę, suberkite tirpią kavą, pamaišydami kaitinkite, kol sutirštės.
Atvėsinkite ir išplakite su sviestu į purią masę, pertepkite lakštus ir apliekite tirpintu šokoladu.
Papuoškite pagal savo skonį, palaikykite šaldytuve keletą valandų, supjaustykite ir patiekite.