Sluoksniuotas desertas

Sluoksniuotas desertas
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 10 vienetų
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Sviestas, 300 gramų
  • Miltai, 100 gramų
  • Graikiniai riešutai, 300 gramų
  • Tirpi kava, 1 valgomasis šaukštas
  • Baltasis šokoladas, 150 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakite iki putų 5 kiaušinius ir 1 stiklinę cukraus, įmaišykite miltus ir riešutus. Plonu sluoksniu paskleiskite ant pergamentinio popieriaus ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 5-7 minutes.

  2. 5 trynius išplakite su likusiu cukrumi, įstatykite į karšto vandens vonelę, suberkite tirpią kavą, pamaišydami kaitinkite, kol sutirštės.

  3. Atvėsinkite ir išplakite su sviestu į purią masę, pertepkite lakštus ir apliekite tirpintu šokoladu.

  4. Papuoškite pagal savo skonį, palaikykite šaldytuve keletą valandų, supjaustykite ir patiekite.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Irma
» Rašyti komentarą