- Briuselio kopūstai, 620 gramų
- Karijų riešutai, 2 saujos
- Džiovintos spanguolės, 1 sauja
- Balzaminis actas, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Klevų sirupas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Džiovintos česnako granulės, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Aitriosios paprikos milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Didelę kepimo skardą padengite kepimo popieriumi ir sudėkite pusiau perpjautus briuselio kopūstus. Pašlakstykite juos aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių, kol suminkštės.
Kol kepa briuselio kopūstai, pagaminkite glazūrą. Į indelį įpilkite balzaminį actą, klevų sirupą, įberkite česnako granules ir aitriosios paprikos miltelius. Viską gerai išmaišykite.
Išimkite iš orkaitės briuselio kopūstus ir suberkite karijų riešutus bei spanguoles, užpilkite glazūrą bei dėkite dar pakepti apie 5-10 minučių. Patiekite dubenėlyje. Skanaus!