- Baklažanas, 1 vienetas
- Miso pasta, 1 arbatinis šaukštelis
- Tamari arba sojos padažas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Klevų sirupas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Riešutų sviestas, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Perpjaukite baklažaną per pusę, tuomet jį šiek tiek papjaustykite „kryžiukais“ – tai leis geriau pasklisti padažui.
Sumaišykite dubenėlyje: miso pastą, Tamari arba sojos padažą, klevų sirupą ir vandenį. Užpilkite padažą ant baklažano, dėkite jį į skardą, kurioje įtiestas kepimo popierius, ir kepkite apie 25 minutes. Galite ant patiekalo pabarstyti norimų sėklų. Skanaus!