- Švieži kiaušiniai, 5 vienetai
- Saldžiosios paprikos (raudonos), 2 vienetai
- Svogūnai (laiškiniai ar įprasti), 150 gramų
- Česnako skiltelės, 3 vienetai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Gerai prinokę pomidorai, 500 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Ciberžolė, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kumino ir maltų juodųjų pipirų, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti aitrieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Šviežios petražolės, 35 gramai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Susmulkinkite svogūnus ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Kai svogūnai pagels, sudėkite kubeliais supjaustytą papriką ir kepkite, kol suminkštės.
Sudėkite susmulkintą česnaką, nuluptus ir supjaustytus nedideliais gabaliukais pomidorus. Pabarstykite prieskoniais ir druska, leiskite pomidorų masei užvirti, šiek tiek sutirštėti ir tada įspauskite šaukštu 5 duobutes kiaušiniams.
Įmuškite kiaušinius ir baikite juos kepti (tryniai turėtų likti skysti). Viršų pabarstykite druska ir pipirais, prieš patiekdami - petražolėmis. Skanaus!
Šis Izraelio virtuvės patiekalas valgomas pusryčiams - jis gražus, žadinantis apetitą, lengvas, sotus ir suteikiantis energijos visai dienai. Paruošti sugebės net visiški naujokėliai :)