- Didelės saldžiosios bulvės (batatai), 3 vienetai
- Mažas susmulkintas raudonasis svogūnas, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus (kepimui), 2 valgomieji šaukštai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Džiovintos spanguolės, 0.5 stiklinės
- Trupinta feta, 0.5 stiklinės
- Kapotos petražolės, 0.25 stiklinės
- Obuolių sidro actas, 2 valgomieji šaukštai
- Dižono garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Malti kuminai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Paprikos milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogių aliejus (padažui), 0.25 stiklinės
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Į kepimo skardą sudėkite nuluptas ir kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves, susmulkintą svogūną, užpilkite aliejaus, pabarstykite druska, pipirais, gerai pamaišykite ir paskleiskite plonu sluoksniu. Kepkite, kol suminkštės (apie 20 min.). Leiskite 10 minučių atvėsti ir sudėkite į dubenį.
Kol bulvės kepa, pasiruoškite padažą: išplakite actą, medų, garstyčias ir prieskonius, po truputį įmaišykite aliejų. Pagardinkite druska ir pipirais.
Užpilkite bulves paruoštu padažu, pabarstykite džiovintomis spanguolėmis, feta ir žalumynais. Salotas patiekite šiltas arba kambario temperatūros.
Bus skanu net praėjus dviems-trims dienoms nuo pagaminimo. Taip pat į šias salotas galima įmaišyti špinatų, ant viršaus uždėti keptą kiaušinį. Eksperimentuokite!