- Bulvės, 400 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kietas sūris, 40 gramų
- Krapai, 1 pundelis
- Česnakas, 2 skiltelės
- Miltai, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Ciberžolė, 1 žiupsnelis
- Sviestas
Šias salotas galima patiekti su įvairiais padažais: grietinės ir žalumynų bei česnako mišiniu, alyvuogių aliejumi, iš bėdos - netgi kečupu. Galima apsieiti ir be jokio padažo - tiesiog pridėkite į salotas šviežių daržovių.
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite gan stambiais gabaliukais. Išvirkite.
Kol bulvės verda, paruoškite omletą: sumaišykite su miltais porą šaukštų grietinės. Atskirame inde išplakite kiaušinius su druska ir prieskoniais, sumaišykite su grietine ir miltais, suberkite smulkintus žalumynus ir tarkuotą sūrį, išmaišykite.
Keptuvėje ištirpinkite gabaliuką sviesto, paskleiskite masę, uždenkite dangčiu ir iškepkite omletą ant silpnos ugnies.
Atvėsinkite, supjaustykite gabaliukais, sudėkite su dar šiltomis bulvėmis ant salotų lapų ir patiekite užpylę grietinės ar bet kokiu kitu padažu.
Tinka ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos.