- Nedidelės bulvės, 300 gramų
- Šparaginės pupelės, 150 gramų
- Ridikėliai, 200 gramų
- Druska
- Pipirai
- Alyvuogių aliejus
- Saulėgrąžų aliejus
Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Bulves su odelemis supjaustome griežinėliais ir suberiame į dubenį. Apšlakstome aliejumi, įberiame druskos, pipirų, išmaišome, ir išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame 20 minučių.
Šaldytas šparagines pupeles apverdame vandenyje apie 3 minutes. Nusausiname ir paliekame atvėsti.
Ridikėlius supjaustome, krapus stambiai suplėšome rankomis ir suberiame į dubenį. Beriame šiltas bulves, šparagines pupeles, apšlakstome salotų padažu ir patiekiame apibėrę saulėgrąžų sėklomis.
Salotas rekomenduoju valgyti šiltas. Pastovėjusios ir atšalusios bulvės nebėra tokios skanios, tad šiomis salotomis geriausia mėgautis joms dar esant šiltoms.
Tokios salotos gali atstoti ir lengvus pietus. Ridikėliai prideda traškumo, tad salotos visiškai nenuobodžios,
Skanaus!
Recepto autorė: Aušra.
Recepto šaltinis: www.skaniaisveikai.lt