- Bulvės (geriau nedidelės, jaunos), 1.5 kilogramo
- Svogūnas, 1 vienetas
- Alyvuogės (be kauliukų), 0.5 stiklinės
- Petražolės, 1 pundelis
- Česnakas, 3 skiltelės
- Druska, čili pipirai, 1 žiupsnelis
- Aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Balzamiko actas, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Bulves nuskuskite, sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite iki kol suminkštės. Išvirusias, dar karštas bulves perpjaukite pusiau arba į keletą dalių, jeigu bulvės didesnės.
Česnako skilteles susmulkinkite ir ištrinkite su druska. Šią tyrelę dėkite į didelį salotų dubenį, pilkite balzamiko acto, aliejaus, berkite čili, smulkintų petražolių. Sudėkite smulkintą svogūną, bulves, alyvuoges. Gerai išmaišykite ir palikite iki kol bulvės truputį atvės, skoniai pasiskirstys.
Šias salotas galima tiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie žuvies patiekalų.