- Briuseliniai kopūstai, 500 gramų
- Obuolys, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, pipirai pagal skonį
- Džiūvėsėliai (skrudintos duonos kubeliai), 100 gramų
- Kumpio juostelės, 3 vienetai
- Granatų sėklos papuošimui
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Obuolį supjausytykite skiltelėmis (sėklas ir viduriuką išmeskite), susmulkinkite kumpį.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant viršaus dėkite kopūstus ir obuolį. Kepkite apie 20 min., kol kopūstai suminkštės, o jų pakraščiukai šiek tiek paruduos.
Kumpį pakepinkite keptuvėje.
Salotinėje sumaišykite kopūstus, obuolį, kumpį, medų, aliejų ir džiūvėsėlius, pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais. Papuoškite granatų sėklomis.