- Baklažanai, 300 gramų
- Svogūnai, 2 vienetai
- Pomidorai, 300 gramų
- Bazilikai, 20 gramų
- Aliejus, 60 mililitrų
- Actas, 20 mililitrų
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Baklažaną nulupkite, supjaustykite 1,5 cm riekėmis. Jas 10-15 min. pamirkykite sūdytame vandenyje, vėliau išimkite, palaukite, kol vanduo nutekės.
Svogūnus (galima naudoti vieną baltąjį, vieną raudonąjį) supjaustykite žiedeliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Jame apkepinkite baklažanus. Juos sudėkite į dubenį, tuomet toje pačioje keptuvėje apkepinkite svogūnų žiedelius. Juos taip pat dėkite į dubenį. Į dubenį taip pat dėkite riekelėmis pjaustytus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, bazilikų lapeliais, actu, atsargiai išmaišykite ir iškart tiekite.
Galima tiekti, kaip užkandį arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalų.