Šildanti vištienos sriuba

Šildanti vištienos sriuba
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Perspaustos česnako skiltelės, 6 vienetai
  • Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
  • Didelės plonai supjaustytos morkos, 2 vienetai
  • Supjaustyti salierų stiebai, 2 vienetai
  • Tarkuota imbiero šaknis (šviežia), 1 valgomasis šaukštas
  • Ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vištienos sultinys, 6 stiklinės
  • Vištienos krūtinėlė be odos ir kaulų, 500 gramų
  • Švieži smulkinti rozmarinai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Švieži smulkinti čiobreliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Kuskusas, 1 stiklinė
  • Šaldyti žirneliai, 0.66 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Į puodą įpilkite aliejaus ir pastatykite ant vidutinio stiprumo ugnies. Kai aliejus įkais, sudėkite česnaką, svogūną, morkas ir salierus, pakepinkite kelias minutes, kol svogūnas taps perregimas.

  2. Sudėkite imbierą ir ciberžolę, pakaitinkite apie pusę minutės, supilkite sultinį, sudėkite krūtinėlę, čiobrelius, rozmarinus, druską ir pipirus.

  3. Užvirinkite, sumažinkite temperatūrą, po 5 minučių sudėkite kuskusą ir virkite neuždengę dangčio, kartais pamaišydami, apie 20-30 minučių.

  4. Kai vištiena išvirs, išgriebkite ją iš puodo ant pjaustymo lentelės ir suplėšykite šakute į mažus gabaliukus. Sudėkite atgal į puodą kartu su žirneliais, paragaukite, ar netrūksta druskos ir prieskonių.

  5. Ši šildanti sriuba ypač pasiteisina šaltuoju metų laiku, taip pat sergant, kai nėra apetito. Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą