- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Sėlenos, 1 stiklinė
- Sezamo sėklos, 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 0.5 pakelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Miltus sumaišome su cukrumi. Šaltą sviestą supjaustome gabaliukais ir ištriname su miltais iki kol susidarys trupiniai, beriame sezamo sėklas. Tada mušam 2 kiaušinius, permaišom ir dedam dar tiek sėlenų iki kol tešla nelips prie rankų. Tešlą įsukame į maistinę plėvelę arba dedame į maišiuką ir šaldome šaldymo kameroje apie 30 min. (bet galima ir ilgiau).
Tešlą iškočiojame į maždaug piršto storumo lakštą, sausainius išspaudžiame formelėmis arba stikline.
Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol gražiai paruduos, apie 15 - 20 min.
Sausainius galima pagerinti riešutais, džiovintais vaisiais.
2015-07-26 22:23