Sausainiai su sėlenomis

Sausainiai su sėlenomis
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Miltai, 1.5 stiklinės
  • Sėlenos, 1 stiklinė
  • Sezamo sėklos, 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 0.5 pakelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sumaišome su cukrumi. Šaltą sviestą supjaustome gabaliukais ir ištriname su miltais iki kol susidarys trupiniai, beriame sezamo sėklas. Tada mušam 2 kiaušinius, permaišom ir dedam dar tiek sėlenų iki kol tešla nelips prie rankų. Tešlą įsukame į maistinę plėvelę arba dedame į maišiuką ir šaldome šaldymo kameroje apie 30 min. (bet galima ir ilgiau).

  2. Tešlą iškočiojame į maždaug piršto storumo lakštą, sausainius išspaudžiame formelėmis arba stikline.

  3. Kepame iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje iki kol gražiai paruduos, apie 15 - 20 min.

  4. Sausainius galima pagerinti riešutais, džiovintais vaisiais.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
[email protected]
2015-07-26 22:23
Liuks