- Svogūnas, 1 vienetas
- Petražolės, 1 žiupsnelis
- Laurų lapai, 2 vienetai
- Druska
- Vanduo, 1 litras
- Kiaulių kojos, 2 vienetai
- Kiaulės ausys, 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Salieras, 1 vienetas
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Vištiena, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Mėsą nuplaukite, sudėkite į šaltą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies 3-4 val (vis nugraibstykite putas ir riebalus). Išvirusią mėsą išgriebkite, atskirkite nuo kaulų, smulkiai supjaustykite. Kaulus vėl sudėkite į sultinį ir virkite dar 1 val.
Baigiant virti, sudėkite prieskonius, daržoves, išgriebkite kaulus. Sultinys perkošiamas, paliekamas nusistovėti, po to skaidrus nupilamas. Į indelius įpilame truputį sultinio ir kai pradės stingti, dedame ornamentą iš morkų, petražolių ir kt.
Tada dedame susmulkintą mėsą, užpilame likusiu sultiniu, padedame sustingti.
Patiekite su krienais arba daržovėmis.
2014-01-22 23:54