Šalta ispaniška sriuba „Gaspačo“

Šalta ispaniška sriuba „Gaspačo“
Ingredientai:
  • Saldžioji paprika, 2 vienetai
  • Ilgavaisis agurkas, 1 vienetas
  • Pomidorai (dideli, prinokę), 4 vienetai
  • Pomidorų sultys, 5 stiklinės
  • Česnakas, 8 skiltelės
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus, 50 mililitrų
  • Actas, 50 mililitrų
  • „Tabasco“ padažas, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Česnako skiltelių nelupkite, jas apkepinkite sausoje keptuvėje be riebalų, kepinkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 min. Apkepintą česnaką atvėsinkite ir supjaustykite labai smulkiais kubeliais.

  2. Visas daržoves supjaustykite labai smulkiais kubeliais arba sutrinkite maisto smulkintuvu - trinti iki košės nereikia, turi likti smulkūs gabaliukai. Smulkintas daržoves permaišykite, pridėkite česnako, užpilkite pomidorų sultimis.

  3. Sriubą gardinkite druska, pipirais, aliejumi, actu, „Tabasco“ ar kitu aštriu padažu.

  4. Paruoštą sriubą bent porą valandų palaikykite šaldytuve.

  5. Sriubą tiekite su skrebučiais, sriubą galite pastiprinti avokado gabaliukais, smulkintu kiaušiniu.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą