- Žaliosios paprikos, 5 vienetai
- Agurkai, 400 gramų
- Česnakas, 3 skiltelės
- Svogūnai, 15 gramų
- Actas, 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus, 70 mililitrų
- Kvietinė duona, 100 gramų
- Jūros druska
- Petražolės, 15 gramų
- Džiūvėsėliai, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Parpjaukite paprikas per pusę, pašalinkite sėklas. Sudėkite odele viršun į skardą, apšlakstykite aliejumi ir įkiškite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 15-20 minučių, kol odelė patamsės. Sudėkite į sandarų indą ir palaukite 10 minučių, tada nulupkite.
Agurkus nuskuskite, sutrinkite smulkintuvu kartu su paprikomis iki vienalytės masės. Jei reikia, įmaišykite šiek tiek vandens.
Atskirame inde pertrinkite padžiovintą baltą duoną, česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir vandenį. Galima įdėti petražolių ir svogūnų laiškų.
Sumaišykite abi mases, įpilkite acto arba citrinos sulčių, atskieskite lediniu vandeniu iki reikiamos konsistencijos. Patiekite su džiūvėsėliais.