Salotos „Vynuogių kekė“

Salotos „Vynuogių kekė“
Ingredientai:
  • Vištienos krūtinėlė, 300 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Žali obuoliai, 2 vienetai
  • Sūris, 100 gramų
  • Tamsios vynuogės, 300 gramų
  • Majonezas, 250 gramų
  • Salotų lapas
  • Petražolės
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Vištieną išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais.

  2. Kiaušinius išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite.

  3. Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais ir pašlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.

  4. Vynuoges perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus.

  5. Stambiai sutarkuokite sūrį.

  6. Sluoksniuokite salotas lėkštėje ant salotos lapo, kiekvieną sluoksnį pertepdami majonezu: vištiena, kiaušiniai, obuoliai, sūris. Aptepkite viršų majonezu ir papuoškite vynuogėmis bei petražolėmis.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Birutė
» Rašyti komentarą