- Grikiai, 150 gramų
- Pievagrybiai, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Šviežio kopūsto gabaliukas
- Morkos, 2 vienetai
- Sūris, 100 gramų
- Majonezas, 400 gramų
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Marinuoti pievagrybiai/alyvuogės (papuošimui)
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Išvirkite birią ryžių košę.
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite, nulupkite, atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius sumaigykite šakute, baltymus sutarkuokite.
Apkepkite supjaustytus grybus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Susmulkinkite svogūnų laiškus, sutarkuokite sūrį.
Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis, pabarstykite druska ir pamaigykite rankomis.
Smulkiai sutarkuokite morkas.
Sluoksniuokite salotas (pirmas sluoksnis - grikiai, toliau - kaip patinka). Ypač gražu, kai daroma piramidė ir matyti ankstesni sluoksniai. Nepamirškite jų pertepti majonezu, papuoškite alyvuogėmis arba marinuotais pievagrybiais.
2013-05-19 04:52