Salotos su duona

Salotos su duona
Ingredientai:
  • Juoda duona, 150 gramų
  • Pomidorai, 3 vienetai
  • Agurkas, 1 vienetas
  • Alyvuogės, 5 vienetai
  • Česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Augalinis aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Actas, 1 valgomasis šaukštas
  • Garstyčios, 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnų laiškai, 1 pundelis
  • Druska
  • Petražolės
Gaminimo instrukcija:
  1. Nupjaukite nuo duonos plutelę. Duoną pamirkinkite šaltame vandenyje ir sutrinkite į mažus trupinėlius.

  2. Nuplikinkite pomidorus, nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.

  3. Susmulkinkite agurką ir svogūnų laiškus, perspauskite česnako skilteles.

  4. Sumaišykite duoną ir daržoves, pagardinkite druska ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.

  5. Paruoškite užpilą: sumaišykite augalinį ir alyvuogių aliejų, actą, garstyčias.

  6. Užpilkite salotas, pabarstykite žalumynais, papuoškite šviežiu agurku, petražolėmis ir alyvuogėmis.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Sandra
» Rašyti komentarą