- Juoda duona, 150 gramų
- Pomidorai, 3 vienetai
- Agurkas, 1 vienetas
- Alyvuogės, 5 vienetai
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Augalinis aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Actas, 1 valgomasis šaukštas
- Garstyčios, 1 arbatinis šaukštelis
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Druska
- Petražolės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Nupjaukite nuo duonos plutelę. Duoną pamirkinkite šaltame vandenyje ir sutrinkite į mažus trupinėlius.
Nuplikinkite pomidorus, nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.
Susmulkinkite agurką ir svogūnų laiškus, perspauskite česnako skilteles.
Sumaišykite duoną ir daržoves, pagardinkite druska ir palikite šaldytuve 1-2 valandoms.
Paruoškite užpilą: sumaišykite augalinį ir alyvuogių aliejų, actą, garstyčias.
Užpilkite salotas, pabarstykite žalumynais, papuoškite šviežiu agurku, petražolėmis ir alyvuogėmis.