- Salotos, 1 gūželė
- Agurkai, 2 vienetai
- Pomidorai, 2 vienetai
- Paprika, 0.5 vieneto
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Alyvuogės, 2 valgomieji šaukštai
- Sezamų sėklos, 1 valgomasis šaukštas
- Tarkuotas kietasis sūris, 1 sauja
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Citrina, 1 vienetas
- Česnakas, 1 skiltelė
- Druka ir pipirai, 1 žiupsnelis
Salotų lapus suplėšykite. Paprikas supjaustykite šiaudeliais ar kubeliais, pomidorus - kubeliais ar riekelėmis, agurką nedideliais gabaliukais, svogūnų laiškus smulkiai sukapokite. Viską sumaišykite. Įmaišykite alyvuoges.
Sezamo sėklas apskrudinkite ir palaukite, kol atvės ir taip pat įmaišykite į salotas.
Paruoškite citrinų užpilą - padažą. Nuo citrinos nutarkuokite žievelę, išspauskite pusės citrinos sultis, pilkite aliejų, įspauskite česnako skiltelę, pagal skonį įmaišykite druską, pipirus. Gerai išmaišykite. Užpilą supilkite ant salotų, išmaišykite. Užpilą būtų idealu pasiruošti iš anksto, kad pasiskirstytų skoniai.
Galiausiai salotas apiberkite tarkuotu kietuoju sūriu.
Žinoma, šioms salotoms galima naudoti ir daugiau kitokių daržovių, galima įmaišyti riešutų, virtų avinžirnių, keptos vištienos.