Salotos su „bulgur“ kruopomis

Salotos su „bulgur“ kruopomis
Ingredientai:
  • „Bulgur“ kruopos, 1 stiklinė
  • Verdantis vanduo, 2 stiklinės
  • Žiedinis kopūstas, 0.5 vieneto
  • Pusiau perpjautos alyvuogės be kauliukų, 0.5 stiklinės
  • Sviežiai spaustos citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Perspaustas česnako skiltelė, 1 vienetas
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • Plėšytos cikorijos, salotinės, daržinės arba garbanotosios trūkažolės, 4 stiklinės
  • Salierų stiebai, 6 vienetai
  • Trupinta feta, 120 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Kruopas sudėkite į karščiui atsparų puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 min.

  2. Žiedinį kopūstą supjaustykite ir sudėkite į virtuvinį kombainą, susmulkinkite (3-5 paspaudimai).

  3. Pasiruoškite užpilą: išplakite citrinos sultis, aliejų, česnako skiltelę ir alyvuoges, pagardinkite pipirais pagal skonį.

  4. Kruopas nusunkite ir sudėkie į dubenį, įmaišykite žiedinį kopūstą, cikorijas (trūkažoles), smulkiai supjaustytus salierus ir trupintą fetą, apipilkite paruoštu užpilu ir patiekite.

  5. Cikorijas (trūkažoles) galima keisti salotomis, gražgarstėmis, lapiniais ir gūžiniais kopūstais. Sveika, skanu ir nesudėtinga.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Evelina
» Rašyti komentarą