- „Bulgur“ kruopos, 1 stiklinė
- Verdantis vanduo, 2 stiklinės
- Žiedinis kopūstas, 0.5 vieneto
- Pusiau perpjautos alyvuogės be kauliukų, 0.5 stiklinės
- Sviežiai spaustos citrinų sultys, 3 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Perspaustas česnako skiltelė, 1 vienetas
- Šviežiai malti juodieji pipirai
- Plėšytos cikorijos, salotinės, daržinės arba garbanotosios trūkažolės, 4 stiklinės
- Salierų stiebai, 6 vienetai
- Trupinta feta, 120 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Kruopas sudėkite į karščiui atsparų puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 15 min.
Žiedinį kopūstą supjaustykite ir sudėkite į virtuvinį kombainą, susmulkinkite (3-5 paspaudimai).
Pasiruoškite užpilą: išplakite citrinos sultis, aliejų, česnako skiltelę ir alyvuoges, pagardinkite pipirais pagal skonį.
Kruopas nusunkite ir sudėkie į dubenį, įmaišykite žiedinį kopūstą, cikorijas (trūkažoles), smulkiai supjaustytus salierus ir trupintą fetą, apipilkite paruoštu užpilu ir patiekite.
Cikorijas (trūkažoles) galima keisti salotomis, gražgarstėmis, lapiniais ir gūžiniais kopūstais. Sveika, skanu ir nesudėtinga.