- Bulgur kruopos, 200 gramų
- Petražolės, 150 gramų
- Mėtos, 20 gramų
- Pomidorai, 150 gramų
- Čili pipiras, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Citrinos sultys, 30 mililitrų
- Aliejus, 30 mililitrų
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 3
Bulgur kruopas suberkite į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad semtų per pirštą. Virkite and nedidelės ugnies iki kol visas vanduo susigers į kruopas, o tuomet pagardinkite druska, nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir atidėkite į šoną.
Visas daržoves smulkiai supjaustykite.
Kruopas sumaišykite su daržovėmis, salotas užtaisykite aliejumi, citrinos sultimis, pagardinkite pipirais.
Bulgur kruopos - specifiniu būdu apdirbti, ypatingai maistingi ir greitai paruošiami kviečiai. Šios kruopos labai mėgstamos Šiaurės Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Vidurio Azijoje. Išvirtos jos turi malonų riešutų poskonį.
Šias salotas galite ruošti ir su kuskusu ar virtais kviečiais.